Следвайте Гласове в ТелеграмБългария се задължава да приеме повече бежанци от

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБългария се задължава да приеме повече бежанци от
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Записано е - България се задължава да приеме повече бежанци от Сирия и Афганистан

Следвайте " Гласове " в Телеграм

България се задължава да одобри повече бежанци от Сирия и Афганистан - това е записано в Декларацията, подписана от България, Румъния и Австрия, с цел да ни пусне Виена в Шенген единствено по въздух и вода. Това разгласи някогашният посланик, дипломат и министър Меглена Плугчиева пред БТВ.

Тя съобщи, че информацията, който излиза от австрийското вътрешно министерство се разграничава от тази, която идва от нашето Министерство на вътрешните работи.

Всякакъв опит за пиар акции и пиар акция на ръководещите са безусловно провалени, акцентира дипломатът и някогашен вицепремиер.

Запитана добра вест ли е частичният Шенген, някогашният дипломат на България в Германия и някогашен вицепремиер в кабинета на Сергей Станишев уточни: " Добра вест, въпреки че е отчасти решение. За нас и за Румъния най-съществен си остава достъпът до сухоземни граници. "

По думите ѝ 13 години, откакто беше оповестено, че сме изпълнили всички условия за влизане в Шенгенското пространство, това е доста хубава празнична вест, само че в случай че би трябвало да съществено да се анализарат нещата, това е извънредно незадоволително.

Ние сме заложници на страните членки на Европейския съюз. Преди години ни спря Нидерландия, която използваше тематиката преди изборите в страната, а в този момент - Австрия, която също употребява тематиката във вътрешнополитически проект, уточни Плугчиева.

Дипломатът се базира на изявления в австрийските медии, съгласно които не може и дума да става двете балкански страни да бъдат позволени по суша в Шенген и за установяване на дата за това, до момента в който не бъдат изпълнени съответни условия.

" В Австрия се разяснява, че дата за сухоземен Шенген няма да има, до момента в който не бъдат изпълнени съответни условия. За страдание, моята прогноза е, че до края на 2024 година няма да бъдем позволени до пълновръстен Шенген ", уточни някогашният вицепремиер.

Иска се усилване на външната граница на Европейски Съюз, където сме ние, което значи, че ситото би трябвало да става все по-ситно, добави тя.

Като изискване за пълноправното ни участие в Шенген България се задължава да приема повече бежанци от Афганистан и Сирия.

„ Тази декларация, която е подписана сред България, Австрия и Румъния по публично информация от Австрия задължава България и Румъния да одобряват повече бежанци от Афганистан и Сирия, без да излиза наяве дали това е единствено в осъществяване на Дъблинското съглашение или има нещо в допълнение “, разяснява Плугчиева.

" Не излиза наяве дали това е просто осъществяване на Дъблинските съглашения. Опасявам се, че ще има някаква нова законова разработка, с която ще бъдем задължени да приемем мигранти оттатък Дъблинския правилник ", повтори Меглена Плугчиева.

" Обстановката с мигрантите в Европейския съюз се утежнява. Ще бъдем сложени под нови и спомагателни условия. Трябва да се държим доста по-отговорно и доста по-достойно и да отстояваме националния си интерес ", сподели още Плугчиева.

Инфо: бТВ

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР